Prajitura cu fistic

Ingrediente:

Pentru foi:
3 oua
8 linguri zahar
2 linguri miere
3 linguri ulei
1 lingura bicarbonat stins
faina cat cuprinde
colorant verde

 

Pentru crema:
3 galbenusuri
170 gr zahar
4 linguri amidon
500 ml lapte
200 gr fistic
4 linguri zahar pudra
200 gr unt
esenta de vanilie
esenta de fistic

Glazura:
100 gr ciocolata alba
50 ml frisca lichida
colorant verde
 

Preparare:

Pentru foi, se amesteca toate ingredientele in ordinea data si se framanta un aluat nelipicios si elastic.

Se taie in 4 parti egale. Masuram dosul unei tavi,dupa care decupam 4 bucati de hartie de copt pe care intindem aluatul. Coacem pe rand foile cca 10 min.

Pentru crema, laptele cu un cubulet de unt si esenta de vanilie se pune la incalzit.

Adaugam amidonul. Laptele incalzit se adauga in fir subtire peste compozitia de galbenusuri. Amestecul se transfera in craticioara

Galbenusurile le amestecam cu zaharul.Peste amestec adaugam 3 lg din lapte.

Se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.

Fisticul se macina fin. Se adauga la budinca fierbinte.

Se amesteca bine si se adauga esenta de fistic si putin colorant verde.

Untul se amesteca cu zaharul pudra pana ajunge la o consistenta spumoasa.

Se adauga amestecul cu fistic lingura cu lingura amestecand.

Montam prajitura astfel:foaie-crema,foaie-crema,foaie-crema,foaie.

Mod de preparare glazura:

Ciocolata se rupe bucatele si se pune pe baie de abur cu frisca si colorantul pana se topeste. Se pune peste prajitura si se lasa la rece 20 min inainte de portionare.

 

Mai multe articole