Prajitura cu nuca si cafea

Ingrediente:

250 gr unt
250 gr zahar
250 gr nuca
200 gr faina
1 plic praf de copt
6 oua (doar albusurile)
 

 

 

Crema de unt
200 gr unt
200 gr zahar pudra
1 lingura rasa cafea instant (dizolvata intr-o lingura de rom)
1 lingura cacao
200 gr nuca
 

Preparare:

Se freaca untul cu mixerul pana devine cremos. Se adauga faina cu praful de copt si nuca macinata impreuna cu zaharul. Se omogenizeaza bine.

Se bat spuma tare albusurile de la cele 6 oua.

Se incorporeaza spuma in aluat in 4 transe, amestecand usor cu o paleta, de sus in jos, astfel incat aluatul sa ramana cat mai pufos.

Se unge cu unt o tava si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in tava si se niveleaza.

Se da tava la cuptor, la 180C pentru 30-35 minute. Se lasa blatul sa se raceasca complet.

Pana atunci prajiti nuca la 180C, timp de 10 minute, amestecand de 2-3 ori in ea. Scoateti-o pe un prosop curat si frecati-o intre palme ca sa se curete de coji. Tocati nuca cu cutitul.

Frecati ingredientele de la crema (exceptand nuca) cu mixerul pana compozitia este spumoasa.

Puneti crema peste blat si nivelati. Presarati deasupra nuca prajita.

 

Mai multe articole