Prajitura cu visine

Ingrediente:

6 oua
6 linguri zahar
visine din visinata
1 plic zahar vanilat
unt
zahar pudra
nuca prajita si macinata
6 linguri faina
1 /2 borcan de gem acrisor
200 g frisca
1 esenta de lamaie
1 esenta de rom
 

Preparare:

Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zahar, apoi se amesteca cu faina pana se omogenizeaza.

Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si il dam la cuptor.

Dupa ce s-a racit, se taie din blat o foaie de 1 cm grosime, se faramiteaza si se amesteca cu 6 linguri de zahar pudra, untul, nucile, visinele taiate marunt si esentele.

Foaia de blat ramasa se stropeste cu putin sirop, dupa care se unge cu crema de visine si gemul acrisor.

Se orneaza cu frisca si se da la rece pentru aproximativ o ora
 

Mai multe articole