Prajitura cu visine

Ingrediente:

– 12 linguri cu zahar
– 2 pliculete zahar vanilat
– 4 oua
– 9 linguri ulei
– 10 linguri lapte (caldut)
– 15 linguri cu varf de faina
– 1 pliculet praf copt
– aprox 700-800 gr visine fara samburi

Preparare:

Se freaca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt – se toarna compozitia in tava unsa cu margarina (sau ulei) si tapetata cu faina (eu am pus peste tot hartie de copt), apoi se aseaza visinele.

Se baga la cuptor, la 175 de grade, sau daca nu e cuptor electric – o bagati in cuptorul incins la focul cel mai mic cam 35-40 de min -se scoate prajitura, se lasa sa se raceasca si se pudraza cu zahar macinat.

Timp preparare: 3h.

Mai multe articole