Prajitura cu visine

Ingrediente:

6 oua,
2 cani zahar,
3/4 cana ulei,
1/2 cana apa (sifon),
1 praf de copt,
arome (esenta, coaja rasa de lamaie)
visine sau cirese
3 cani faina.

Preparare:

Se bat albusurile cu mixerul cu o cana zahar pana incepe sa se faca spuma. Separat se bat galbenusurile cu cealalta cana de zahar. Se iau cele doua compozitii si se amesteca, apoi, usor se picura uleiul batand cu mixerul, se pun si apa si aromele (coji de lamaie rasa sau esenta de vanilie, rom etc.). Se adauga o cana de faina si praful de copt si se amesteca usor de sus in jos. Se adauga si celelalte doua cani de faina, se amesteca si se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. La final se adauga fructe (visine,cirese). Se baga la cuptorul incins si se lasa circa 25-30 minute, se scoate si se pudreaza cu zahar.

Mai multe articole