Ingrediente:
1 litru lapte,
5 galbenusuri de ou,
250 g orez cu bob rotund,
150 g zahar,
50 g unt,
o pastaie fruct vanilie,
fructe confiate (la alegere),
sare.
Preparare:
Preincalziti cuptorul la 210 grade C.Turnati laptele intr-un vas pe care-l veti pune in cuptor dupa ce adaugati zaharul si fructul de vanilie despicat in doua pe lungime.In acest timp,spalati orezul,il puneti intr-un vas in care turnati apoi apa rece,pana ce acopera orezul si il puneti la foc mic.
La primul clocot il luati si varsati continutul pe un plan inclinat,ptr.a se scurge apa si a se usca.Dupa ce laptele cu zahar si vanilie din cuptor ajunge la fierbere il scoateti si adaugati orezul si untul lasandu-l la foc mediu iar cand ajunge sa fiarba il acoperiti si-l introduceti iar in cuptor ptr.cca.25 min.
Apoi luati vasul din cuptor si-l lasati deoparte,descoperit.Scoateti cele doua bucati de vanilie din orez,apoi adaugati fructele confiate si galbenusurile de ou.Amestecati bine,turnati continutul in formele unse cu unt si le puneti la cuptor timp de 20 mim.Cand prajitura este gata coapta, scoateti formele pline cu orez,le lasati sa se usuce si le puneti la rece timp de 3 ore.
Pofta buna!