Ingrediente:
Blat:
240 g zahar pudra
240 g unt
6 oua
240 g faina
2 linguri cacao
1/2 pachet praf de copt
Crema:
100 g unt
60 g zahar pudra
o lingura esenta rom
o lingura cacao
1 pachet zahar vanilat
Pentru ornat:
nuca de cocos rasa
1 -2 linguri de zeama de lamaie
150 g zahar pudra
2-3 lingurite de sirop de visine,
mure, afine
Preparare:
Se freaca untul cu zaharul si se adauga pe rand ouale si faina cernuta cu praful de copt si cacao. Se toarna aluatul intr-o tava unsa sau cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 25-30 de minute. Se lasa apoi la racit si apoi se taie cu o forma rotunda de prajituri. Sau puteti folosi tava speciala cu forme rotunde ca de briose.
Pentru crema, se freaca untul cu zaharul si cu zaharul pudra pana se topeste tot zaharul si apoi se adauga romul si cacao. Formele rotunde de blat se sectioneaza pe jumatate si se umplu cu crema de unt, se ung si lateral cu crema de unt si se presara nuca de cocos. Deasupra se toarna o glazura de lamaie facuta din zeama de lamaie cu zaharul pudra si se orneaza cu sirop de fructe mov.