Prajitura Raffaello

Ingrediente:

Crema:
750 ml frisca lichida
700-750 g ciocolata alba
1 pliculet intaritor de frisca
cateva picaturi de esenta de migdale sau lichior de cocos

Blat 1:
3 oua
100 g zahar
100 ml ulei
100 ml lapte
100 g zahar
200 g faina 
1 pac praf copt

Blat 2:
5 albusuri
150 g zahar
150 g fulgi cocos
200 g faina
1/2 pachet praf copt
cateva picaturi esenta migdale

Preparare:

Crema:
Smantana se pune pe foc pana ce da sa fiarba, se adauga ciocolata si se amesteca incontinuu pana cand aceasta s-a topit. Se adauga esenta de migdale sau lichiorul si se pune la rece peste noapte, in frigider. Inainte de a fi intinsa intre blaturi se mixeaza bine.

Blat 1:
Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu 100 g zahar, laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu cele 100 g zahar ramase, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace 20-25 min. la 180 grade C.

Blat 2:
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pana ce spuma este tare. Se adauga fulgi de cocos, faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale. Totul se toarna in tava captusita cu hartie pergament si se coace la 180 grade C cca. 20-25 min.

A doua zi, cand blaturile sunt gata coapte si racite se asambleaza prajitura: blatul 1 este la baza, se pune crema, se aseaza deasupra blatul 2 , se pune crema din nou si se acopera totul cu fulgi de cocos. Se da la frigider peste noapte.

Mai multe articole