Quiche cu spanac, şuncă şi brânză

 O variantă rapidă de quiche, de preferat atunci când nu ai mult timp – e atât de gustoasă!  • 6 porţii • Gata în 30 minute • 359 calorii per porţie • 24 g grăsimi

■ 200 g spanac

■ 230 g aluat fraged

■ 150 g urdă

■ 4 ouă, bătute

■ 100 g caşcaval, răzuit

■ 1 linguriţă cimbru, mărunţit

■ 100 g şuncă de Praga bucăţi

Mod de preparare

1 Încinge cuptorul la semnul 5/190°C. Pune spanacul în strecuratoare şi toarnă deasupra apa clocotindă pentru a-l opări.  Trece-l sub un jet de apă rece şi stoarce cât de mult posibil.

2 Întinde aluatul într-o foaie rotundă şi aşaz-o pe tava de copt tapetată cu hârtie de copt.

3 Combină urda cu ouale şi încorporează caşcavalul, cimbrul, şunca şi spanacul opărit.

Potriveşte gustul de sare şi piper şi toarnă amestecul în mijlocul foii de aluat. Ridică marginile foii şi pliază-le spre interior peste umplutură.

Unge cu lapte şi dă la cuptor pe raftul inferior 20 minute, până când aluatul se rumeneşte şi compoziţia se întăreşte

 

Mai multe rețete delicioase aici

Mai multe articole