Remedii naturale care te scapă de furuncule

Când ți-e lumea mai dragă, te trezești cu furuncule. De ce îți apar furuncule? Ele sunt cauzate de infecția cu un stafilococ a foliculului pilo-sebaceu. Zona afectată de furuncule se înrosește, devine dureroasă, se umflă, pe măsură ce furunculul colectează – timp de 4-7 zile. Cel mai des îți pot apărea furuncule în regiunile axilare, umeri, fese și chair pe gât sau față. Uite câteva remedii naturale care te scapă de furuncule.

Brânza caldă de vaci

Acoperă cu brânză caldă de vaci (încălzită până la 40 de grade) locul afectate de furuncule.

Ouă

Aplică pe furuncule o pastă obținută din două gălbenușuri crude de ou, o linguriță de miere de albine, jumătate de linguriță de sare și o linguriță de făină. Ține amestecul timp de câteva ore – va ajuta la spargerea furunculului și la cicatrizarea rapidă.

Miez de pâine cu lapte

La țară se mai pune pe furuncule miez de pâine amestecat cu lapte proaspăt și două gălbenușuri – amestecul grăbește coacerea și vindecarea zonei afectate de furuncule.

Orz

Aplică pe zona afectată de furuncule o cataplasmă din făină de orz și apă.

Secară

Făina de secară în amestec cu miere de albine, un ou crud sau o linguriță de sare este un remediu eficient, care te scapă repede de furuncule. Se aplică pasta zilnic pe locul afectat.

Măcriș

Un tratament intern, care te scapă rapid de furuncule – bea un decoct din rădăcină de măcriș. Se pun 40 g măcriș la un litru de apă, se lasă la infuzat 5 minute și se beau 3 căni pe zi din acest smestec.

O altfel de cură internă, la fel de eficientă, tot pe bază de măcriș – se consumă timp de 2 luni, în fiecare zi, pe stomacul gol, un amestec obținut din 4 lingurițe de pulbere de rădăcină de măcriș și 4 lingurițe de miere.

 

foto Shutterstock

 

Mai multe articole