Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu de chifteluțe sănătoase pentru copii pretențioși

Sunt mulți părinți care au dificultăți atunci când trebuie să-și convingă copiii să mănânce legume.

Chef Florin Dumitrescu, tată a două fetițe – Ava (7 ani) și Mia (5 ani) -, a găsit o metodă inedită pentru a-și face micuțele să accepte legumele fără mofturi.

Chef Dumitrescu are o rețetă delicioasă de chifteluțe, special  concepută pentru copiii care nu vor să mănânce legume. Juratul de la Chefi la cuțite’ pune o mulțime de legume proaspete în compoziția clasică de chiftele, iar în felul acesta le face pe fete să învețe să mănânce sănătos.

Cum prepare Chef Florin Dumitrescu chifteluțele cu legume pentru copiii mofturoși

Ingrediente (4 porții):

100 g broccoli proaspăt

100g fasole verde conglată

100 g mazăre congelată

50 g sparanghel proaspăt

25 g usturoi

80 g unt

1 caserolă baby spanac

90 g parmesan

Citește și: Budincă de orez cu lapte, după rețeta Dianei Bart

200 g carne tocată

100 g dovecei

1 legătură pătrunjel

2 ouă

150 g morcovi

200 g cartofi

1 ceapă

1 legătură mărar

Citește și: Carmen Brumă: Rețeta de brioșe cu brânză pentru copii mofturoși

Mod de preparare:

Legumele se spală bine și se curăță. Se toacă mărunt usturoiul și borcolli. Untul se topește într-o tigaie și se călește un pic usturoiul, după care se adaugă mazarea, fasolea, broccoli si sparanghelul. Se sotează bine, se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la fiert 5 minute. Legumele gătite se scot pe o farfurie.

Pătrunjelul, mărarul și ceapa se toacă mărunt. Se rade dovlecelul pe răzătoarea fină și se scurge de apă. Morcovii și cartofii se dau și ei prin răzătoare. Se amestecă toate ingredientele cu ouăle bătute, sare, piper și parmezanul ras. Se formează chifteluțele și se pun în cuptorul încins, la 170 de grade Celsius, pentru 40 de minute. Se servesc cu o salată de baby spanac. Poftă bună!

Foto – Facebook

Mai multe articole