Rețete: Ravioli cu dovleac și salvie

 Dovleacul este bogat în vitamine şi minerale, gustul şi culoarea sunt apetisante şi mai e şi plin de fibre. Cumpără dovleacul care e greu pentru dimensiunea lui. Alege-l pe cel mai mic pentru că e mai gustos şi mai cărnos
PĂSTREAZĂ-l netăiat chiar şi câteva săptămâni la răcoare, iar după ce l-ai tăiat, acoperă-l şi păstrează-l în frigider.

GĂTEŞTE-l: fierbe-l curăţat de coajă de 20 minute, prepară-l şi serveşte-l ca piure combinat cu unt şi smântâna, ca garnitura.

 

Ravioli cu dovleac şi salvie

O adevarată cină în stil italian pregatită rapid.

4 porţii • Gata în 20 minute

■ 30 g unt

■ 350 g pulpă de dovleac

■ 4 căţei de usturoi, tăiat felii subţiri

■ 15 frunze de salvie, tocate

■ 375 g ravioli cu urda şi spanac

■ 50 g parmezan răzuit fâşii

 1 Într-un vas larg, pe foc, topeşte untul şi adaugă dovleacul, usturoiul şi salvia. Fierbe înăbuşit 15 minute, până când dovleacul se înmoaie.

2 Între timp, fierbe ravioli conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj şi apoi scurge de lichid şi păstrează deoparte 2 linguri din apă de fiert pe care o adaugi dovleacului.

3 Combină pastele cu dovleacul, adăugând apa dacă este nevoie şi serveşte cu fâşii de parmezan.

Pont Rumeneşte seminţele de dovleac aşezate în tava de copt, la cuptorul încins la temperatură minimă, şi serveşte-le ca gustare.

Vezi alte două rețete delicioase cu dovleac aici

Mai multe articole