Ruladă de ciocolată

O masă de sărbătoare nu poate fi completă fără un desert cu ciocolată. Uite o rețetă ușor de pregătit, pentru o delicioasă ruladă de ciocolată.

10 porţii • Gata în 30 minute + timp de răcire

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 40 g făină
  • 20 g cacao neagră
  • 55 g migdale măcinate
  • 1⁄2 linguriţă praf de copt
  • 1-2 linguri lichior sau zeamă de portocale
  • Steluţe de ciocolată pentru ornat

PENTRU UMPLUTURĂ

  • 200 ml frişca lichidă
  • 1 lingura zahar pudră

PENTRU ORNAT

  • 400 ml frişca lichidă
  • 3 linguri cacao neagră
  • 2 linguri zahăr pudră

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C. Combină cu mixerul electric zahărul cu galbenuşurile şi esenţă de vanilie, până când amestecul se deschide la culoare.

Într-un bol separat bate albuşurile spumă.

2 Combină făina, cacaua, migdalele şi praful de copt. Combină cu amestecul de ou şi cu albuşurile spumă. Unge şi tapetează cu hârtie de copt o tavă de  21×31 cm şi toarnă compoziţia. Nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 10-15 minute şi apoi scoate pe prosop de bucătărie sau pe o altă hârtie de copt.

Stropeşte cu zeama de portocală şi rulează, cu hârtie cu tot. Lasă să stea până e gata de umplut.

4 Bate frişca spuma şi îndulceşte-o cu zahărul pudră. Unge rulada şi ruleaz-o. Bate frişca spumă şi adaugă ingredientele pentru cremă de ornat. Unge rulada şi ornează cu steluţe de ciocolată.

 

Alte rețete delicioase găsești aici

Mai multe articole