Salam de biscuiti

Cand ma gandesc la copilarie si in special la gustul copilariei mele, pe primul loc este desertul numit simplu, salam de biscuiti.

Nu stiu cum sunteti voi, insa eu, inca din copilarie am fost o mare „admiratoare' a deserturilor facute in casa de mama si cand vorbim de salam de biscuiti, mami facea magie pentru ca folosea un mic truc si un ingredient secret, pentru ca salamul ei de biscuiti sa fie altfel.

Ingrediente pentru salam de biscuiti

  • 500 g biscuiti populari
  • 250 g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • 125 ml lapte caldut
  • 100 g stafide
  • 50 g cacao
  • 100 g nuci pisate, alune, alune de padure sau migdale
  • 100 g rahat
  • 200 g unt
  • 1 esenta de rom sau 2 linguri de coniac
  • 1 esenta de migdale
  • 2 pachete de zahra vanilat
  • 1 lingurita de coaja de lamaie sau portocala

Cum se face salamul de biscuiti

  1.  Biscuitii se sfarama si apoi se stropesc cu laptele caldut si esenta de rom sau coniacul
  2.  Stafidele se pun intr-un castronel mic si se inmoaie in esenta de migdale
  3.  Untul (la temperatura camerei) se mixeaza bine cu galbenusurile, cacaoa, zaharul farin si cel vanilat, pana capata consistenta unei spume dense
  4.  Spuma obtinuta se amesteca bine cu biscuitii
  5.  La final se adauga nucile pisate, stafidele, coaja de lamaie si rahatul
  6.  Compozitia se modeleaza sub forma unui salam, cu ajutorul foliei alimentare
  7. Salamul obtinut se lasa la frigier 24 de ore
  8.  Dupa gust si preferinte, salamul de biscuiti se pudreaza cu zahar vanilat si se serveste rece din frigier

Trucul de care va spuneam la inceput, alaturi de ingredientul secret pe care mama il folosea, sunt faptul ca pentru a inmuia stafidele, folosea esenta de migdale, care patrundea in stafide si dadea un gust deosebit clasicului salam de biscuiti.

Mie personal, imi place sa mananc salamul de biscuiti alaturi de un pahar de lapte rece si mi se pare combinatia ideala.

Pofta buna!

Mai multe articole