Salata calda

Ingrediente:

400 g pastai verzi,
150 g sfecla,
1 mar mediu,
1 conserva de ton bucati,
50 g samburi de nuca,
1 lingura de mustar,
1 lingura de otet balsamic,
3 linguri de ulei de masline,
sare, piper,
verdeata pentru ornat.

Preparare:

Sfecla se fierbe in apa cu sare, la fel si pastaile (daca nu sunt din conserva). Marul se curata si se taie felii. Samburii de nuca se taie marunt. Sosul se prepara astfel: Intr-un bol se amesteca cu telul mustarul cu otetul balsamic, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se adauga treptat uleiul de masline, amestecand mereu pana devine un sos consistent.

Platoul se pregateste astfel: se pune o lingura de sos peste care se pun pastaile, sfecla (acestea sa fie calde), bucatile de ton, 3,4 felii de mar, bucatelele de nuci si se presara restul de sos. Se orneaza cu verdeata taiata marunt si se serveste calda.

Mai multe articole