Salata cu ton

Ingrediente:

Pentru 2 portii :
250 g ton (din conserva),
1 ou fiert tare,
1/2 ardei gras rosu,
1/2 ardei gras verde,
1/2 castravete proaspat,
2 rosii mici (cireasa),
cateva rondele de ceapa rosie,
10 masline verzi,
6 masline negre,
4 linguri ulei de masline,
2 linguri otet de vin (alb),
sare, piper macinat,
2 fire busuioc verde.

Preparare:

Se pune tonul intr-o sita sa se scurga, dupa care se marunteste. Oul, curatat de coaja, se taie in patru, castravetele se taie mai intai in doua – pe lung – si apoi feliute, ardeii curatati de seminte si nervuri se taie fasii, iar rosiile se oparesc (intregi) si se indeparteaza pielita.

Se amesteca bine toate ingredientele – mai putin tonul si ouale – cu uleiul si otetul, se sareaza, se pipereaza si se pun in boluri racite. Se intind deasupra bucatele de ton si se garnisesc cu sferturi de ou si busuioc.

Mai multe articole