Salata de fructe de mare

Ingrediente:

cativa catei de usturoi,
sare,
un iaurt mic,
o lamaie,
un cubulet de unt
un pachet cu fructe de mare congelate.

Preparare:

Decongeleaza fructele de mare, timp de doua ore. Pune pe foc o oala mica de apa, iar cand aceasta fierbe, adauga fructele de mare si lasa-le zece minute. Intre timp, pregateste un sos de usturoi: zdrobeste cateii intr-un mojar mare, cu sare (sarea te ajuta sa ii zdrobesti mai usor).

Adauga iaurtul, sare, iar la final – cateva picaturi de lamaie. Scoate fructele de mare si scurge-le intr-o sita. Topeste untul intr-o tigaie, apoi adauga fructele de mare si rumeneste-le timp de cinci minute.

Adauga sare. Scoate pe farfurii mici si serveste-le cu sosul, cu felii de lamaie si, de dorit, cu paine prajita sau cu boluri de orez fiert simplu.

Alte lamuriri: pentru aceasta reteta eu am folosit niste fructe de mare congelate, ambalate in vid, in Thailanda (presupun ca si pescuite acolo)… iar acum, la doua zile dupa ce le-am mancat, pot sa declar ca au fost nu doar gustoase, ci si OK!

De obicei sunt prudenta cu fructele de mare si le urmaresc efectul in timp, pentru ca imi plac mult, iar de aceea am avut parte de cateva ori si de probleme.

Ar trebui sa stii ca prospetimea fructelor de mare nu depinde doar de producator sau de ambalare, ci si de felul in care au fost transportate sau depozitate: de aceea e bine sa fim siguri mai ales pe magazinul de unde cumparam si sa pastram obiceiul de cumpara din acelasi loc pe care l-am verificat in timp.

Reteta preluata de pe www.hobbybucatar.blogspot.com
 

Mai multe articole