Salata din ciuperci si piept de pui

Ingrediente:

– 1 cutie ciuperci taiate,
– 200 g maioneza subtire,
– 1/2 piept de pui sau resturi de pui fiert, ramase dupa dezosare,
– usturoi sau hrean, dupa gust,
– marar, sare, eventual putina menta

Preparare:

Se pune la fiert carnea de pui, dar pentru rapiditate e bine ca aceasta sa fie fiarta dinainte si tinuta la rece pentru ziua respectiva. Se spala ciupercile si se maruntesc. La fel si carnea de pui, care apoi se amesteca cu ciupercile si cu maioneza. Se rade marul, care nu trebuie sa fie din soiul dulce si nici prea mare, el trebuie doar sa dea un gust special, nu sa acapareze salata.

Usturoiul se toaca foarte marunt, preferabil sa fie utilizat aparatul special pentru usturoi. Daca preferati hreanul, acesta se rade pe razatoarea mica. Se adauga putin marar si/sau foarte putina menta, daca doriti. Atat menta cat si marul pot fi omise daca aveti gusturi mai clasice. Totul se amesteca si da la rece, sa se patrunda gusturile.

Mai multe articole