Salată în stil toscan

Ingrediente:

1⁄2 baghetă de pâine, ruptă bucăţi 6 linguri ulei de măsline, plus ceva pentru stropit 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 400 g roşii, tăiate sferturi 1 ceapă roşie, tăiată rondele 1 lingură oţet de vin balsamic 4 smochine, tăiate sferturi 50 g parmezan, ras 1 legătură busuioc, doar frunzele rupte

 

 

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 5/190°C. Pune pe o tavă de copt bucăţile de baghetă, stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline şi coace 10 min, până se rumenesc.

Între timp, amestecă uleiul rămas, usturoiul, roşiile, ceapa roşie şi oţetul şi asezonează. Adaugă pâinea şi las-o să se înmoaie. Adaugă smochinele, parmezanul şi busuiocul, amestecă bine, mai stropeşte cu puţin ulei. Serveşte imediat.

 

Mai multe reţete găseşti pe avantaje.ro

Mai multe articole