Tartă crocantă cu mere

Profită de mere, pline de vitamine și minerale, delicioase și parfumate și pregătește o tartă care, pe cât de simplu de făcut este, pe atât de gustoasă va fi. Încearcă rețeta de tartă crocantă cu mere.

Ingrediente pentru 12 porții

  • o jumătate de pachet de unt
  • o cană zahăr brun
  • 2 ouă
  • 2 căni de făină
  • o jumătate de linguriță praf de copt
  • 6 mere

Opțional praf de scorțișoară și esență de vanilie, după gust

Mod de preparare

Într-un vas mare amestecă untul, cu zahărul și adaugă, dacă vrei un plus de savoare, un strop de esență de vanilie. Adaugă pe rând ouăle, amestecând bine compoziția.

Amestecă făina, praful de scorțișoară (dacă vrei să pui) și praful de copt până când compoziția se încheagă și agaugă apoi și merele, tăiate bucăți mici sau date pe răzătoarea mare (dacă servești prăjitura și copiilor sub 3 ani, există riscul să se înece cu bucățile mai mari de măr)

Întinde compoziția într—o tavă tapetată cu foaie de copt și dă-o la cuptorul încins în prealabil la 220 de grade timp de 40 de minute, până când prinde o crustă aurie.

Lasă să se răcească timp de 30 de minute înainte de a o servi. Prăjitura este încă și mai delicioasă dacă o servești cu un sos de caramel și frișcă, sau cu o lingură de înghețată de vanilie, dar atenție la calorii!

Mai multe articole