Tartă cu cremă de lămâie

Ingrediente:

• 250 g făină integrală
• 150 g unt sărat, rece, tăiat cuburi
• 50 g zahăr pudră, plus pentru presărat
• 4 gălbenuşuri şi 2 ouă
• 225 ml frişcă lichidă
• 225 g zahăr tos
• coaja rasă şi zeama de la 3 lămâi
• coaja rasă şi zeama de la 1 portocală

 

 

Mod de preparare:

Într-un tocător electric, amestecă făina, untul şi zahărul pudră până când amestecul capătă aspectul de pesmet. Adaugă 1 gălbenuş şi 2 linguri apă rece şi amestecă din nou. Strânge aluatul într-o minge şi dă la rece 20 de minute.

Presară suprafaţa de lucru cu zahăr pudră şi întinde aluatul într-o foaie subţire şi aşaz-o în forma rotundă de tartă de 23 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dă la rece 30 de minute.

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200°C. Înţeapă aluatul din loc în loc cu furculiţa şi acoperă cu hârtie de copt. Aşază deasupra boabe de fasole şi dă la cuptor 15 minute. Îndepărtează boabele de fasole şi hârtia şi dă din nou la cuptor 10-15 minute, până când se rumeneşte uşor. Lasă să se răcească.

Micşorează temperatura cuptorului la semnul 3/160°C. Într-un bol larg, bate ouăle cu gălbenuşurile rămase şi apoi adaugă frişca lichidă, zahărul, coaja de lămâie şi portocală şi zeama lor. Pune tarta pe o tavă de copt şi toarnă crema; apoi dă la cuptor pe nivelul superior 35-40 de minute, până când se coagulează.

Lasă să se răcească complet şi apoi scoate tarta din formă. Presară zahărul pudră şi coaja de lămâie şi portocală şi serveşte.

 

Mai multe reţete găseşti pe avantaje.ro

Mai multe articole