Tarta cu mac

Ingrediente:

Aluat:
faina 1 kg,
unt 600 g,
zahar tos 250 g,
6 oua,
gem de capsuni 100 g,
2 plicuri praf de copt

Umplutura:
mac 1 kg,
pesmet 300 g,
zahar tos 400 g,
coaja de lamaie rasa 100 g,
lapte 500 ml,
1 plic zahar vanilat,

Blatul superior:
8 oua,
zahar tos 300 g,
faina 400 g,
unt 100 g

Decor:
zahar pudra

Preparare:

Se amesteca untul cu zaharul, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga cele 6 galbenusuri, faina si praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile, se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina, se da la cuptor si se coace la un foc potrivit. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se unge pe deasupra cu gem.

In acest timp se prepara umplutura. Se fierbe laptele impreuna cu zaharul, se adauga macul care a fost trecut de doua ori prin masina de macinat mac, pesmetul, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat si se fierbe 30 min. la un foc domol. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal peste blatul cu gem.

Blatul superior se prepara astfel: se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile batute bine, se incalzeste compozitia si se amesteca in continuare, pana ce se obtine o spuma deasa. Se adauga faina si untul topit, care se pun in compozitie putin cate putin. Se toarna aceasta compozitie peste umplutura cu mac si se coace la un foc potrivit.

Mai multe articole