Tarte cu branza de vaci, lamaie si coniac

Ingrediente:

Pentru 24 de tarte:
– 500 g aluat de tarta
– faina, pentru pudrat
– 500 g amestec de fructe confiate, preparat cu 2-3 saptamani inainte din: caise deshidratate (tocate), cirese din dulceata (tocate), mere, pere din dul-ceata, stafide, dulceata din coaja de portocala si lamaie, nuci rumenite si tocate, scortisoara, cuisoare macinate, 50 ml coni-ac sau rom. Fructele se amesteca si se pun intr-un borcan acoperit cu celofan si se lasa la macerat, la loc intunecat si rece.
– lapte, pentru uns
– zahar pudra, pentru presarat
– 24 forme mici de tarta

Preparare:

1. Incinge cuptorul la 200°C. Pe o suprafata presarata cu faina, intinde aluatul intr-o foaie si decupeaza 24 discuri cu o forma dintata. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina formele de tarta si apoi asaza aluatul in fiecare.

2. Amesteca bine fructele confiate si umple fiecare tarta cu 1 lingurita din amestec. Daca vrei ca unele minitarte sa fie acoperite cu aluat, a-tunci decupeaza din aluatul ramas discuri de marime potrivita si asaza-le deasupra.

3. Unge fiecare tarta cu lapte si pudreaza cu zahar pudra. Da la cuptor timp de 18-20 de minute sau pana cand se rumenesc. Lasa sa se raceasca pe un gratar metalic si presara-le cu zahar pudra.

4. Amesteca 100 g crema de branza de vaci cu 2 linguri alcool (coniac, rom). Inainte de a servi, pune cate 1 lingurita de crema deasupra si presara coaja rasa de lamaie.

Mai multe articole