Tarte decorative

Ingrediente:

Pentru 24 de tarte:
– 500 g aluat de tarta
– faina, pentru pudrat
– 500 g amestec de fructe confiate, preparat cu 2-3 saptamani inainte din: caise deshidratate (tocate), cirese din dulceata (tocate), mere, pere din dulceata, stafide, dulceata din coaja de portocala si lamaie, nuci rumenite si tocate, scortisoara, cuisoare macinate, 50 ml coniac sau rom. Fructele se amesteca si se pun intr-un borcan acoperit cu celofan si se lasa la macerat, la loc intunecat si rece.
– lapte, pentru uns
– zahar pudra, pentru presarat
– 24 forme mici de tarta

Preparare:

1. Incinge cuptorul la 200°C. Pe o suprafata presarata cu faina, intinde aluatul intr-o foaie si decupeaza 24 discuri cu o forma dintata. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina formele de tarta si apoi asaza aluatul in fiecare.

2. Amesteca bine fructele confiate si umple fiecare tarta cu 1 lingurita din amestec. Daca vrei ca unele minitarte sa fie acoperite cu aluat, atunci decupeaza din aluatul ramas discuri de marime potrivita si asaza-le deasupra.

3. Unge fiecare tarta cu lapte si pudreaza cu zahar pudra. Da la cuptor timp de 18-20 de minute sau pana cand se rumenesc. Lasa sa se raceasca pe un gratar metalic si presara-le cu zahar pudra.

4. Din aluat, decupeaza braduti ori stelute sau deseneaza un gratar din fasii de aluat. Sau decupeaza un disc mic, cu un cutit dintat, unge-l cu lapte si presara-l cu zahar pudra.

Mai multe articole