Tiramisu

Ingrediente:

4 oua
7-8 linguri de zahar
500 g branza mascarpone
3 ceasca cafea
100 ml vin rosu (coniac)
400 g piscoturi
cacao
esenta de rom

Preparare:

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla.Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare.Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele. Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema.Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema. Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte. Pofta buna!

Mai multe articole