Tiramisu

Ingrediente:

– 3 oua,
– 4 linguri zahar,
– 250 g branza Mascarpone,
– 250 ml espresso,
– 6 ml Vermut alb,
– 200 g piscoturi,
– cacao

Preparare:

Se amesteca cafeaua rece cu vermutul si se toarna intr-o tavita mica dar destul de larga ca sa incapa la inmuiat piscoturile. Se ia o tava din sticla cu capac si se aseaza jumatate din cantitatea de piscoturi inmuiate putin in acest amestec de mai sus. Separati albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se bat cu cele 4 linguri de zahar pana se obtine o crema albicioasa si tare. Separat se bat albusurile spuma. In crema de la galbenusuri se pune branza (asa lingura cu lingura) si se bate pina se omogenizeaza complet.

Apoi se adauga si albusurile spuma si bateti inca un pic pana s-au incorporat si ele. Si gata crema! Adaugati jumatate din crema in tava peste piscoturile inmuiata, apoi mai puneti si ultimul rand de piscoturi pe care la fel le inmuiati in cafea, si la sfarsit iar crema si pudrati totul cu cacao din belsug. Se pune capacul de la tava si se baga la frigider pentru minim 2 ore.

Mai multe articole