Tocăniță de legume

Cartofii dulci, pe care îi cunoști de ceva vreme și de prin magazinele noastre, sunt bogati în carbohidrați, sursă de energie pentru întreaga zi, în antioxidanți (care întăresc imunitatea) și fibre (ce ajută la reglarea trazitului digestiv), dar și în acid folic, fiind recomandați atât în alimentația gravidei, cât și pe perioada alăptării. 

Uite o rețetă de tocănițe de legume, pe care o poți servi și micuțului tău.

Ingrediente pentru 2 cești:

  • 1 cartof dulce
  • 1 păstrărnac
  • 2 morcovi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • rozmarin, după gust

Timp de preparare: 35 minute

Mod de pregătire

Încălzește cuptorul la 200 grade. Curăță și taie morcovii, păstrârnacul și cartoful dulce cubulețe, de aproximativ aceeași mărime.

Pune apoi legumele într-un vas rezistent la căldură, presară deasupra rozmarinul și adaugă uleiul. Lasă la cuptor, timp de 20 de minute, până când legumele devin moi.

În funcție de etape de diversificare în care te afli, poți servi copilului această tocăniță de legume ca atare, după ce s-a răcit, până la temperatura camerei sau o poți pasa, cu ajutorul unui blender/robot de bucătărie.

foto Shutterstock

 

Mai multe articole