Tort

Ingrediente:

Se pregateste din 3 foi:
1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar butute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina.
2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, se coc in tava unsa, intinse cat tava.

Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gra unt, 100 gr. zahar.
Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml.
Glazura: 1 ciocolata mare + 1/2 pachet unt, se pun la foc mic pana se topesc.

Preparare:

Se pregateste din 3 foi: 1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar butute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina. 2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, se coc in tava unsa, intinse cat tava.

Crema: 500 ml lapte, 2 oua, 6 linguri faina, 25o gra unt, 100 gr. zahar. Zaharul + faina amestecate uscat, apoi se adauga lapte rece pana se face ca o ciulama moale. Se pun la foc laptele cu amestecul anterior + untul + vanilie + cele 2 oua batute, se amesteca mereu sa nu se lipeasca, apoi cand s-a ingrosat se da la rece.

Sirop: 250 gr. zahar + rom + 250 ml. Apa se pun la foc pana se face ca un ceai. Glazura: 1 ciocolata mare+ 1/2 pachet unt, se pun la foc mic pana se topesc. Asamblarea: 1 foaie din cele 2 +sirop + 1/2 din crema, apoi 1 foaie de pandispan + sirop+ 1/2 din crema, apoi ultima foaie + siropul, iar deasupra glazura. Deasupra se orneaza cu ornamente din comert si cu frisca, sau cu ce doreste fiecare. Tortul se prepara cu 1-2 zile inainte de consum pentru a se insiropa corespunzator. Va doresc pofta buna.

Mai multe articole