Tort

Ingrediente:

Pentru blat:
700 gr biscuiti
200 gr unt
200 ml suc din compot (orice compot pe care doriri sa il puneti in crema)
3-4 linguri cacao
1 lingura esenta de rom
200 gr nuca pisata

Pentru crema:
crema de la Dr. Oetcker – Paradis tropical

Pentru fondant:
miere
lapte praf
coloranti alimentari

Preparare:

Biscuitii se maruntesc cu sucitorul, sau ii puteti pune in blender. Untul se pune intr-o cratita la topit, dupa ce s-a inmuiat, se adauga sucul de la compot (200 ml) si se da in clocot. Dupa ce ati luat vasul de pe foc, adaugati esenta de rom si cacao, apoi biscuitii, nucile si amestecati bine. Impartiti compozitia in doua. O parte o folositi ca baza (blatul tortului) si o intindeti pe o farfurie si o parte o veti folosi la suprafata tortului.

Crema o preparati conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa asta, o intindeti pe suprafata blatului de biscuiti si il bagati la rece. Dupa ce s-a intarit crema, adugati si celalalt strat de biscuiti. Pentru a „imbraca' tortul, am folosit pasta de fondant (o lingura de miere si una de lapte praf), se amesteca pana devine ca o plastelina, se intinde cu sucitorul, apoi se imbraca tortul. Eu am facut si cateva floricele.

Mai multe articole