Tort cu ananas

Ingrediente

Pentru blat: • 125 g făină • 50 g zahăr • 1 gălbenuș • 75 g unt • 1 praf de copt • 1 praf de sare

Pentru cremă: • 1/2 kg smântână • 1 cutie compot de ananas • 300 g zahăr • coajă rasă de portocală și lămâie • 2 pliculețe zahăr vanilat • 12 foi de gelatină

 

Mod de preparare

Se cerne făina cu praful de copt, se adaugă zahărul, gălbenușul și untul și se amestecă până se obține un aluat moale. Se pune la copt.

Smântâna cu 1/8 din sucul de ananas se amestecă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, coaja rasă de portocală și lămâie. Gelatina se ține 5 minute în apă rece, se dizolvă în suc de lămâie fierbinte, apoi se amestecă cu crema.

Peste blat se pune crema, se garnisește pe deasupra și pe margini (după preferință) cu felii de ananas și se dă la rece pentru a se închega.

Mai multe articole