Tort cu piscoturi, fructe si crema de vanilie

Ingrediente:

400 g. piscoturi,
2 plicuri gelatina,
4 oua,
300 gr. zahar,
200 ml lapte,
0,5 l frisca Hulala,
1 compot ananas,
1 portocala,
2 kiwi,
1 esenta vanilie

Preparare:

Crema: se bat ouale cu 200 gr zahar, 200 ml lapte pe baie de abur. Se lasa apoi la racit. Gelatina, inmuiata dupa instructiunile de pe plic se adauga la crema calduta impreuna cu vanilia. Se bate frisca si se pune la rece. Pe un platou se pun jumatate din piscoturi ( foarte putin insiropate in sucul de la compotul de ananas).

Se amesteca crema cu 1/2 din frisca batuta si cu fructele curatate si taiate bucati. Se lucreaza repede pentru ca altfel se intareste compozitia de la gelatina. Se pun restul de piscoturi si se orneaza tortul dupa imaginatia fiecaruia, cu frisca ramasa si fructe.

Mai multe articole