Tort de zahar ars

Ingrediente:

Blat:
8 oua,
8 linguri de zahar,
8 linguri de faina,
praf de copt stins cu putina zeama de lamaie.

Crema:
8 oua,
8 linguri zahar,
1 l lapte
300 grame zahar
1 kg de mere

Pentru ornat:
frisca,
fructe

Preparare:

Blat:  Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenusurile si zaharul. Se adauga 8 linguri de faina, praf de copt stins cu putina zeama de lamaie. Crema: 8 oua se bat cu 8 linguri de zahar si peste ele se adauga 1 l de lapte. Se tapeteaza tava cu zahar (300 de grame), se caramelizeaza pe aragaz.

1 kg de mere se curata, se taie felii, se aseaza in tava peste zaharul caramelizat. Se toarna crema, apoi blatul. Se da la foc 30 de minute (10 de minute la foc iute, 20 de minute la foc potrivit). Se lasa sa se raceasca in tava, se rastoarna apoi pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe.

Mai multe articole