Tort diplomat

Ingrediente:

1l lapte
300 g zahar
500 ml frisca
40 g gelatina
2 linguri amidon
stafide, fructe

Preparare:

Se amesteca laptele, zaharul, amidonul, gelatina la foc mic pana da in clocot. Apoi se da compozitia la racit. Intre timp se taie fructele si se bate frisca. Atunci cand s-a inchegat compozitia cat sa nu se lase fructele la fund, se aduga stafidele si fructele peste compozitie si o parte din frisca. Se da la rece pana se incheaga de tot apoi se orneaza. De obicei eu fac seara tortul si il ornez dimineata. Ca fructe imi place sa pun amestec de fructe exotice, deoarece contine diverse culori si se vede foarte frumos, iar la ornat folosesc ananas, kiwi, portocale, capsuni,struguri, in functie de ce imi e pofta.

Pentru ca nu imi place sa iasa foarte dulce eu pun o cantitate mai mica de zahar decat cea din reteta si maresc cantitatea de frisca pentru a iesi tortul mai mare si bineinteles maresc si cantitatea de amidon. Mai exact la 1l de frisca (din care opresc si pt ornat) pun 4 linguri de amidon. Este un tort extrem de usor de facut si foarte gustos.

Mai multe articole