Tort Dobos

Ingrediente:

Blatul:
6 oua,
zahar 150 g,
faina 150 g,
1 plic zahar vanilat,
unt 40 g

Crema:
4 oua,
zahar 150 g,
cacao 40 g,
unt 250 g

Preparare:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Din aceasta compozitie se coc 7-8 foi, in tava de tort, unsa cu unt si pudrata cu faina.

Crema: untul se amesteca cu zaharul, se adauga galbenusurile, unul cate unul, iar la sfarsit se pune cacao si se omogenizeaza bine compozitia. Se umplu foile si se asaza una peste alta exceptand ultima foaie, peste care se toarna zaharul, care a fost caramelizat usor, se intinde caramelul pe intreaga suprafata a foii, se traseaza cu cutitul in caramel feliile de tort si se asaza si ultima foaie peste celelalte.

Mai multe articole