Tort exotic

Ingrediente:

6 oua,
1 cana zahar,
2 cani lapte
1pachet de cacao mic,
1 pachet de biscuiti
2 pachete geletina pentru prajituri,
fructe (banane,ananas)

Preparare:

Galbenusurile, zaharul, o cana de lapte si cacao se pun pe foc si se dau in 2-3 clocote. Dupa care se iau de pe foc si se lasa un pic la racit, sa fie calaie. Intre timp se pune gelatina la dizolvat cu cealalta cana de lapte ramasa. Se amesteca gelatina cu compozitia si se pune din nou pe foc si se da in 2-3 clocote pana se leaga gelatina.

Se ia de pe foc si se lasa la racit, sa fie calaie si se pun albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o cratita in care se pune un celofan, se toarna cate putin din compozitie, un strat de biscuiti, fructele, iar compozitia, iar biscuiti, pana se termina compozitia. Se lasa apoi la rece iar dupa ce se raceste se rastoarna pe o farfurie si se orneaza cu fructe si frisca.

Mai multe articole