Tort franțuzesc

Ingrediente

Pentru blat: 160 g unt • 160 g zahăr • 4 ouă • 160 g migdale • 160 g ciocolată • 80 g făină • coajă rasă de lămâie • un vârf de linguriță de cuișoare și unul de scorțișoară

Pentru umplutură: 300 g frișcă • dulceață de vișine

Mod de preparare:

Se freacă spumă untul, se adaugă treptat zahărul și cele 4 gălbenușuri.

Când amestecul a devenit o cremă crescută, se adaugă migdalele pisate și necurățate, putină coajă rasă de lămâie, un vârf de linguriță de cuișoare pisate și unul de scorțișoară, apoi ciocolata rasă, făina si cele 4 albușuri bătute spumă.

Această compoziție se împarte în două părți egale și se coc două blaturi în tăvi unse bine cu unt și presărate cu făină, la foc mic, timp de 30 de minute.

După ce se răcesc, se unge primul blat cu jumătate din cantitatea de frișcă, se adaugă al doilea blat și se ornează cu frișcă și dulceață de vișine.

Mai multe articole