Ingrediente:
10 oua
500 g margarina
100 g cacao
500 g zahar
50 g ciocolata
125 ml apa
1 lingura faina
2 linguri pesmet fin
2 plicuri zahar vanilat
esenta de rom
Preparare:
Se pun la fiert zaharul, cacao si apa, se dau in clocot cinci minute si se lasa putin la racit. In compozitia calda se adauga pe rand toate galbenusurile. Compozitia se imparte in trei parti.
Blatul: O parte din compozitie se amesteca cu 1 lingura de faina cu varf, 2 linguri de pesmet cu varf si la sfarsit, de jos in sus cu albusurile batute spuma, cu 2-3 linguri de zahar. Se rastoarna intr-o cratita de 3 kg, unsa si tapetata si se coace la foc potrivit spre mic. Dupa coacere, blatul se rastoarna pe un platou.
Crema: Celelalte doua parti de compozitie se amesteca cu margarina si se mixeaza foarte bine. Se adauga 2-3 linguri de zahar, zaharul vanilat, esenta de rom si 3 linguri cacao (sau ness), se mixeaza foarte bine. Se tine la frigider o ora.
Glazura: Se topesc 50 g ciocolata cu o lingura de apa la foc foarte slab. Se freaca cu 50 g zahar pana devine o crema moale. Blatul se taie in doua, se pune crema intre blaturi si se aranjeaza in forma dorita. Se acopera cu glazura si se taie in cate portii se doreste.