Un lucru incredibil despre bebelusi: cum se dezvolta creierul acestora

Despre bebelusi s-au scris numeroase carti. Cum se dezvolta ei in burtica lui mami, cum se dezvolta apoi in primele zile sau luni de viata. Sunt in continuare o multime de lucruri pe care specialistii nu le stiu despre bebelusi, in continuare se studieaza atent anumite aspecte ale dezvoltarii acestora.

Despre bebelusi urmeaza sa se afle o multime de lucruri interesante si utile pentru viitorul lor, dar si pentru viitorii parinti. Un studiu interesant despre bebelusi il reprezinta cel legat de creierul lor si cum se dezvolta el in primele saptamani de viata.

Dupa cum bine stim cu totii, creierul este principalul coordonator si centru de comanda al organismului. La nastere, creierul bebelusilor este constituit din peste o suta de miliarde de celule nervoase, care trimit si primesc semnale de la intreg organismul.

Ce stim despre bebelusi este ca, inca din primele luni de viata, desi nu pot vorbi, creierul acestora este mai dezvoltat decat ne-am putea inchipui. Concret, in 5 milisecunde, creierul lor primeste atentionari de la organism atunci cand le este sete, foame, somn sau are anumite nevoi fiziologice. In doar 5 milisecunde, bebe va plange sau va casca!

Studiile au demonstrat faptul ca inainte de nastere, creierul de bebelusi este foarte bine dezvoltat si capabil sa invete o multime de lucruri noi inca din uter, iar primele 36 de saptamani de viata ale fatului sunt esentiale pentru dezvoltarea creierului. Spre exemplu, dupa numai opt saptamani de stat in burtica lui mami, bebe incepe sa-si formeze simtul gustativ.
Interesant la bebelusi este faptul ca in primele doua saptamani de sarcina, creierul acestora incepe sa se dezvolte, iar in jurul celei de-a patra saptamani, sectiunile encefalului care controleaza anumite functii specifice, incep sa devina distincte.

La 7 saptamani de sarcina, creierul incepe sa elibereze anumiti hormoni si astfel se poate face diferenta intre creierul fetitelor si cel al baietilor. In cea de-a 24-a saptamana de sarcina, creierul de bebelusi incepe sa dezvolte sinapse.

Va auzi, va recunoaste vocea lui mami si a lui tati, se va putea folosi de simturi, lucruri de mare folos dupa nastere.
La 30 de saptamani, in timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina, creierul lui bebe creste impresionant, luand forma unui creier matur. In aceasta perioada, putem vorbi despre bebelusi cu memorie.

Despre bebelusi se vor mai scrie multe studii, pentru ca inca sunt o multime de lucruri pe care nu le stim despre micuti. Ce stim sigur este ca la Noriel veti gasi o multime de produse pentru bebelusi, de la hainute si pana la suzete. Interesante, de calitate si la preturi accesibile, sigur vor fi pe placul mamicilor si taticilor, cei care descopera, zi de zi, cat de mult creste micutul lor si cat de interesant este.

Mai multe articole