Bărcuțe din cartofi

Ingrediente:
• 4 cartofi de copt de mărime medie, tăiați în felii
• 1/3 cană de făină
• 1/3 cană de parmezan ras
• 2 lingurițe sare
• 1/4 linguriță piper
•1 linguriță praf de usturoi
• 1/3 cană de lapte
• 1/4 cană de unt topit

 

Pentru decor:
• brânză Cheddar rasă
• bacon mărunțit
• smântână
• pătrunjel proaspăt sau uscat

Mod de preparare:
Cuptorul se încălzește la 400 de grade. Într-o pungă mare de plastic resigilabilă, se pune făina, parmezanul, sarea, piperul și praful de usturoi și se amestecă bine. Laptele se pune într-un castron.
Fiecare felie de cartof se cufundă în lapte și apoi se introduce în pungă trecându-se prin amestecul cu făină. Se închide punga și se agită bine până toate feliile sunt acoperite uniform. Cartofii se scot apoi din pungă și se așează într-o tavă, pe hârtie de copt, se stropesc cu unt și se coc pentru aproximativ 20-25 minute sau până se rumenesc frumos. După ce s-au copt se scoate tava, se presară peste cartofi brânza Cheddar și bucățelele de bacon și se reintroduc la cuptor câteva minute până se topește brânza. La servire se ornează cu smântână și pătrunjel.

Mai multe articole