Budinca cu ciuperci si sos Bechamel

Ingrediente:

– 100 g faina,
– 100 g unt,
– 250 ml lapte,
– 250 g ciuperci,
– 100 g branza telemea,
– cascaval sau parmezan,
– 4 – 5 oua,
– marar, patrunjel,
– sare, un varf de cutit piper.

Preparare:

Ciupercile, bine spalate si stoarse putin, se trec prin masina de tocat. Intr-un castron de 3l asezat pe foc, se pun untul si faina care se amesteca sa se infierbinte timp de un minut fara sa se coloreze. Se stinge apoi cu laptele fierbinte adaugat treptat, amestecand bine, ca sa nu se formeze cocoloase.

Castronul se ia de pe foc, se pun imediat ciupercile, impreuna cu zeama care au lasat-o, frunzele de marar si patrunjel taiate marunt si piperul. Cand sosul este aproape rece, se adauga galbenusurile si branza rasa care se si sareaza. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, numai prin rasturnare si apoi se desarta intr-o cratita de 2 l, pregatita dinainte. Se coace timp de 40-50 minute in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp in cuptorul bine incalzit. Se serveste presarata cu parmezan sau cascaval. Pofta mare!

Mai multe articole