Budinca de cartofi

Ingrediente:

½ kg de cartofi,curatati de coaja,
4 oua mari,
250g smantana sau 1/4 l lapte,
400 g branza de vaci telemea,
100 g unt sau ulei,
50 g faina,
un praf de sare

Preparare:

Cartofii curatati se taie in jumatate si se fierb in apa cu putina sare. Cand sunt fierti se scurg si Se zdrobesc bine cu furculita. se adauga branza de vaci sau telemea rasa, se freaca bine cu cartofii, apoi smantana, galbenusurile, faina. Se pun albusurile batute spuma tare, se amesteca usor ca la tort cu telul. Se unge o tava (sau un vas yena) bine cu unt si se tapeteaza cu pesmet.

Se coace in cuptorul bine incins cca 30 de min. Nu se deschide cuptorul 20 de min, pana creste budinca. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor se lasa sa stea 3 min ca sa-si prinda forma, apoi se trece cu cutitul pe margine. Se pune farfuria de servit deasupra si se rastoarna, se serveste fierbinte, dar este buna si reincalzita.

Mai multe articole