Budincă de orez cu spanac (de la 3 ani)

Ingrediente:
• 400 g spanac
• 20 g unt
• o lingură de făină
• 4 linguri de orez
• o linguriță de zeamă de lămâie
• 200 ml lapte
• o linguriță de pesmet
• sare, după gust

 

Mod de preparare:
Spanacul, curățat și spălat se fierbe în puțină apă cu sare. Când s-a înmuiat, se freacă cu mixerul sau blenderul pentru a se obține un piure fin. Separat se fierbe și orezul până se înmoaie. Din lapte, unt și făină se prepară un sos alb, care se amestecă apoi cu spanacul și cu orezul. Se adaugă zeama de lămâie și se potrivește de sare. Compoziția se pune într-o tavă unsă cu unt și presărată cu pesmet și se dă la cuptor în bain-marie (deasupra unui vas cu apă clocotită), timp de 20-30 de minute.

Mai multe articole