Canelloni cu ricotta si spanac

Ingrediente:

12 bucati caneloni
250 gr ricotta
500 gr spanac congelat
500 ml rosii decojite in bulion
o ceapa mica
3 catei de usturoi
oregano
mozarella
sare, piper, nucsoara

Preparare:

Curatam si tocam ceapa si usturoiul si le calim in ulei de masline. Cand sunt deja translucide, punem si spanacul decongelat si le calim impreuna. Sunt gata in circa 10 minute. Lasam spanacul sa se zvante bine si il amestecam cu ricotta, condimentam cu sare, piper, nucsoara si umplem canelloni cu aceasta compozitie. Ungem un vas de yena cu unt si turnam jumatate din cantitatea de rosii decojite, date prin blender impreuna cu sucul de rosii din cutie.

Veti obtine un suc de rosii mai gros, pe care il amestecam cu 100 ml de apa si in care asezam frumos canelloni umpluti. Peste canelloni turnam restul de suc de rosii, condimentam cu oregano si dam 20 de min la cuptorul incins. Dupa 20 de minute, scoatem de la cuptor, presaram cu mozarella si dam din nou la cuptor pentru alte 10 minute.

Mai multe articole