Cartofi copti cu sunca si ciuperci

Ingrediente:

2 cartofi rosii, de marime medie, necuratati
2 cesti de ciuperci proaspete, taiate felii
1/2 ceasca de sunca, taiata bucatele
1/2 ceasca de ceapa verde, tocata marunt
1/2 lingurita de boia dulce
1/4 lingurita de boia iute (optional)
1/4 ceasca de smantana
1/4 ceasca de cascaval Cheddar dat pe razatoare
1 lingura de ulei de masline

Preparare:

Strapunge cartofii cu furculita si pune-i in cuptorul cu microunde pe un prosop de hartie la distanta cam de 3 centimetri unul de celalalt. Coace-i la microunde cam 8-10 minute sau pana cand se inmoaie (ii poti coace si intr-un cuptor normal, incalzit la mediu spre inalt, dar dureaza cam o ora – o ora si jumatate). Lasa-i apoi sa se raceasca suficient incat sa-i poti lua cu mana.

In timp ce cartofii se coc, unge o cratita cu ulei de masline si pune-o la foc mediu spre mare si caleste ciupercile cam 1 minut. Apoi scade focul la mediu si mai lasa cam 2 minute inainte sa amesteci boiaua, ceapa verde si sunca. Mai amesteca o data, iar apoi opreste focul si acopera cratita cat timp pregatesti cartofii. Taie pe jumatate cartofii copti si apoi amesteca-i putin cu o furculita. Toarna smantana peste ei si decoreaza cu amestecul de sunca, ceapa si cascaval.

Mai multe articole