Cartofi cu branza la cuptor

Ingrediente:

3 cartofi mai mari 
100 g branza de burduf
100 g branza de vaci 2 oua
30 ml ulei de masline
20 g sare
chimen
piper
boia dulce

 

Preparare:

Cartofii se spala bine, apoi se pun sa fiarba circa 25 min in apa cu sare, se scurg de apa si se lasa la racit. Branza de burduf se zdrobeste si se amesteca intr-un castron cu branza de vaci si piperul pana la omogenizare. Apoi se adauga galbenusurile de ou si chimenul. Cartofii se taie in doua pe lungime, se scobeste miezul, jumatatile de cartof se umplu cu crema de branza, se pun intr-o tava, se stropesc cu putin ulei si se coc 10-15 min in cuptorul incins.

Pentru aspect am presarat si putina boia de ardei dulce. Eu pe langa cartofi am adaugat si cateva bucatele de carne de pui (copanele, aripioare) pe care le-am fiert in prealabil si apoi le-am presarat cu rozmari, sare si piper dupa gust. 
NOTA : Pentru a iesi mai gustosi, cartofii se pun in folie de aluminiu inainte de ai fi introdusi in tava.

Mai multe articole