Cei mai delicioși creveți la grătar

Trebuie neapărat să încerci și tu rețeta pentru acești creveți la grătar. Sosul e plin de arome și ceva mai picant ca de obicei.

• 4 Porţii • Gata în 15 minute + timp de marinat • 94 calorii per porţie • 0.5 g grăsimi

■ 24-30 creveți uriași prefierți

PENTRU MARINATĂ

■ 2 căței de usturoi, tocat

■ 2,5 cm ghimbir, răzuit

■ 4 linguri sos de pește

■ 3 linguri zeamă de lămâie

■ 2 lingurițe zahăr – brun de preferință

■ 1 eșalotă mare, tocată

■ 1 ardei iute verde, tăiat felii

■ 1 lingură coriandru și mentă tocată

 Mod de preparare

1 Combină ingredientele pentru marinată şi foloseşte 3 linguri din aceasta pentru a marina creveţii 15 minute la frigider.

2 Încinge grătarul cu cărbuni sau pe cel din fontă şi frige creveţii 2 minute pe fiecare parte, până când carnea lor devine opacă şi se pătrund. Serveşte restul de marinată ca sos pentru înmuiat.

Mai multe rețete aici

 

Mai multe articole