Ingrediente:
carne de vaca 400 g,
carne de porc 300 g,
slanina 50 g,
franzela 200 g,
ceapa 150 g,
ulei 125 ml,
2 oua,
2 legaturi verdeata,
ciuperci 400 g,
faina 125 g,
unt 100 g,
lapte 400 ml,
smantana 300 g,
piper, sare
Preparare:
Carnea si slanina se dau prin masina de tocat. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Franzela se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Verdeata se toaca marunt. Se amesteca totul si se adauga sarea, piperul si ouale. Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc in ulei.
Ciupercile se taie julien, se oparesc si se calesc in unt, se adauga restul de faina si se caleste fara a se rumeni, se stinge cu lapte si apoi se amesteca cu smantana. In acest sos se pun chiftelutele si se fierb circa 25 minute.