Choux-uri cu crema de vanilie

Ingrediente:

Aluat:
250 g faina,
150 g unt,
250 ml lapte,
50 g zahar,
8 oua,
sare.

Crema:
250 g zahar,
125 g faina,
750 ml lapte,
6 oua,
2 plicuri zahar vanilat

Preparare:

Laptele se pune la fiert impreuna cu untul, zaharul sa sarea. Cand a dat in clocot, se pune toata faina deodata si se amesteca repede cu o paleta, pana ce coca se dezlipeste de pe peretii si de pe fundul vasului. Se ia de pe foc si se amesteca in continuare, pana ce aluatul s-a racorit. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecandu-se dupa fiecare ou, pana ce acesta s-a incorporat complet. Aluatul astfel preparat trebuie sa fie potrivit de moale.

Se pune aluatul intr-un pos (corn de panza) si se poseaza in tavi unse cu unt, formandu-se choux-urile distantate intre ele. Se dau la cuptor la un foc tare si se coc 20 min. In primele 10-15 min. nu este voie sa se deschida cuptorul, deoarece coca oparita da inapoi foarte usor. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca, se taie deasupra un capacel si se umplu cu crema de vanilie.

Crema se prepara astfel: se fierbe laptele cu zaharul vanilat, se amesteca galbenusurile cu 175 g zahar, se toarna peste ele laptele fierbinte si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Apoi se pune vasul la foc, pana ce crema se ingroasa. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de zahar si se bat in continuare, pana ce se intaresc, apoi se incorporeaza in crema.

Mai multe articole