Ciorba de miel este unul din felurile traditionale de mancare pentru masa de paste si in general, nu lipseste din nicio casa. Iata cum sa gatesti cea mai buna ciorba de miel pentru intreaga familie.
Ingredienteciorba de miel pentru ciorba de miel
- 1 1/2 kg carne de miel (cap, gat, piept, coaste, coada),
- 100 g. orez,
- 100 g. ceapa verde tocata marunt,
- 750 g. bors,
- 2 morcovi,
- 1 pastarnac,
- 1 radacina de patrunjel,
- 1 legatura de patrunjel verde,
- 2 legaturi de leustean,
- 1 legatura loboda,
- delikat
Cum sa gatesti ciorba de miel
- Carnea se spala bine, se curata de pielite, se imparte in portii (capul ramane intreg, dar se opareste inainte) si se sareaza.
- Se lasa deoparte o jumatate de ora.
- Apoi se pune la foc intr-o oala mare.
- Apa trebuie sa acopere bine carnea, dar in vas trebuie sa mai ramana loc pentru bors, care va fi adaugat mai incolo.
- Zarzavatul (cu exceptia leusteanului si a patrunjelului verde) curatat si taiat in cubulete, se pune si el la fiert dupa un sfert de ora.
- Cand e aproape fiert, se introduce si orezul, spalat in mai multe ape si fiert separat.
- Se adauga leusteanul tocat marunt, loboda si borsul, fiert separat si spumuit;
- Ciorba de miel se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se potriveste de gust si se mai sareaza daca e cazul.