Ciorba radauteana

Ingrediente:

1 pui
1telina
3morcovi
1kg smantana
3 galbenusuri
Usturoi
Otet
Sare
Piper 

Preparare:

Se pun la fiert legumele impreuna cu puiul. Se aduna din cand in cand spuma care se formeaza. Cand sunt fierte, se scot din zeama atat legumele, cat si puiul. Se strecoara zeama ramasa si se pune din nou la fiert.

Pieptul de pui se taie fasii si se lasa deoparte. Smantana se bate bine si se amesteca cu galbenusul de ou. Se adauga 2-3 linguri de supa fierbinte si se amesteca usor. Apoi se adauga in oala amestecand continuu.

Foloseste o smantana destul de grasa. Astfel cand este adaugata in oala se taie si ciorba va arata urat.

Se toarna otet, dupa gust, se adauga usturoiul, sarea si piperul, iar la final se pun fasiile de pui si se ma da ciorba in 2 -3 clocote.

La masa se aduce insotita de smantana si de otet. 

Iti mai recomandam si aceasta reteta de ciorba radauteana

Mai multe articole